top of page
Skärmavbild 2021-08-07 kl. 11.40.47.png

Ta hand om obehag

- tre meditationer för att ta hand om jobbiga känslor och obehag

Meditationerna är för dig som…

 

...vill få hjälp att hantera jobbiga känslor och öka din egen förmåga att hantera obehag. De är för dig som vill hitta andra vägar att möta obehag än oro, självkritik, grubbel och kontrollbeteenden.

 

Du får utforska hur du istället kan närma dig upplevelser i kroppen och utveckla förmågor som styrka, tillit och omhändertagande. Med dessa förmågor kommer du uppleva att det jobbiga känns lite lättare att bära och kunna hitta mer hjälpsamma vägar att hantera situationer.

Om du redan köpt meditationerna så hittar du dem här!

Skärmavbild 2021-08-07 kl. 11.01.52.png

Vad kommer du få utforska i meditationerna?

Du har tre meditationer som är 20-30 minuter långa. Du kommer få utforska förmågor som styrka, trygghet, tillit och omhändertagande. 

 

Du får uppleva hur det är att stanna med ett obehag i kroppen och ta hand om det. Att ha den förmågan hjälper dig att minska hotpåslaget och gör därför att du lättare kan bryta oro och grubbel. Det kommer hjälpa hjärnan att lättare få tillgång till mer hjälpsamma sätt att se på och hantera jobbiga situationer i livet.

De olika meditationerna

Meditation 1: Uppleva styrkan av att kunna tolerera en jobbig känsla.

I den här meditationen bygger vi din förmåga att kunna tolerera och vara kvar med dig själv i en jobbig känsla. Du får vara i upplevelsen av att pendla mellan trygghet, lugn och styrka i kroppen och att närma dig det som känns obehagligt. Du får hjälp att stanna med obehaget och uppleva hur du har styrkan att kunna ta hand om det.

 

Meditation 2: Tillit till att du kan hantera situationen och att det går över.

Den här meditationen handlar om tillit och att släppa taget om ohjälpsamma sätt att möta obehag. Du får en upplevelse av att alla känslor och även obehag lägger sig efter ett tag. Det jobbiga varar inte för evigt. Och ju mer du vågar släppa taget och tillåta känslor att få komma och gå ju lättare blir det att hantera alla känslor i livet.

 

Meditation 3: Känna dig omhändertagen i det som är svårt.

Jobbiga känslor blir lättare att bära när vi får stöd av andra. Men vår hjärna ser inte så stor skillnad på verkliga händelser och det vi upplever i vår fantasi. I den här meditationen får du därför använda din fantasi för att utforska upplevelsen av att känna dig omhändertagen och ta hjälp. Det kan även leda till att du börjar söka mer stöd i verkliga livet när något är jobbigt.

Skärmavbild 2021-08-07 kl. 11.43.22.png
Skärmavbild 2021-08-07 kl. 11.42.27.png

Hur du kan använda meditationerna

Tanken är att du använder meditationerna när något känns jobbigt. Det kan vara att du känner ångest, ett diffust obehag eller att du märker att du fastnar i tankar av oro och grubbel. Eller när du märker att du försöker hantera något jobbigt genom att fly iväg och trycka undan känslor och någonstans inser att dessa beteenden skapar problem för dig.

 

Det kan vara beteenden som att

-pressa dig och jobba över fast du är slutkörd

-tröstäta

-skrolla runt på instagram fast du känner att du inte   mår bra av det

-shoppa saker

-älta, grubbla, kontrollera

-klaga på saker utan att ta tag i det

-skjuta upp jobbiga saker

Praktisk info

Du får 3 meditationer på 20-30 minuter + en manual där du får guidning till hur du kan använda dem, samt hur du kan hantera vanliga svårigheter som kan dyka upp.

Du hittar meditationerna och manualen på plattformen New Zenler som är väldig enkel att använda. Du kan ladda ner både meditationerna och manualen för att för evigt kunna spara. Du behöver ladda ner inom 6 månader, efter det går det inte att logga in på plattformen.

Pris: 350 kr

Sofia_Viotti_fram_WEBB_FB.jpg

Om mig

Jag som skapat och guidar dig i meditationerna heter Sofia Viotti och är legitimerad psykolog. Jag har skrivit 2 böcker om självmedkänsla, stress och inre hållbarhet. Jag föreläser om självmedkänsla, compassionfokuserad terapi och psykologisk hållbarhet i arbetslivet.

 

Jag tar även emot klienter på min privata mottagning i Stockholm inom terapimetoden ISTDP, samt har kortare coachande kontakter inom compassion, mindfulness och meditation.

bottom of page