top of page
Namnlös design (11).jpg

Föreläsningar och workshops för företag

Det självmedkännande arbetssättet

Jag hjälper organisationer som vill få medarbetare som kan ta ansvar för sin egen förmåga att prestera och samtidigt må bra.

 

Detta genom föreläsningar och workshops i hur man själv kan skapa förutsättningar för hjärnan och kroppen att fungera optimalt på jobbet. 

Självmedkänsla handlar om att ta hand om och hjälpa sig själv. Det innebär att ha förståelse för hur ens egna kropp och hjärna fungerar och försöka skapa goda förutsättningar för att man ska må bra. Ibland handlar det om att stötta sig själv i något som är svårt och ibland att aktivt agera för en förändring.

 

Har du medarbetare som ofta verkar jäktade och stressade? Som hoppar över att ta rast och bokar möten utan paus mellan? Finns det medarbetare som du är orolig är på väg att bli utmattade eller som till och med redan är det?

 

Noterar du att många medarbetare fastnar i beteenden som påverkar deras jobb negativt – oro, självkritik, självtvivel, undvikande, uppskjutarbeteenden, pressar av sig själva och sätter för höga krav?

Jag erbjuder workshops som ger dina medarbetare kunskap och verktyg för att kunna guida sig till hjälpsamma beteenden på jobbet. 

 

Namnlös design (16).jpg

Idag är det en självklarhet att vi vidareutbildar medarbetare inom deras kunskapsområde. Men egentligen är de viktigaste verktygen medarbetarnas egna hjärnor och kroppar. Det är de verktygen som är med i varenda arbetssituation och det som ofta skapar problem på jobbet. Medarbetare behöver större kunskap om hur de själva fungerar!

 

Jag har därför skapat modellen - Det självmedkännande arbetssättet – att anpassa jobbet utifrån kroppen och hjärnan.

 

Modellen ger medarbetare verktyg att

 • förstå sig själva

 • kunna guida sig till hjälpsamma beteenden

 • anpassa jobbet utifrån hur hjärnan och kroppen fungerar

 • öka hjärnans förmåga att kunna reglera stress och skapa optimala förutsättningar för att prestera

Denna modell ger dina medarbetare goda förutsättningar för att minska stress och sjukskrivning, förbättra prestation, öka kreativitet, förbättra samarbeten och öka engagemang på jobbet.

Innehåll

Under mina föreläsningar och workshops går jag igenom följande:

 • En tydlig modell över hjärnan som är lätt att komma ihåg - för att skapa förståelse för sig själv och andra

 • Förståelse för hur stress och brist på återhämtning leder till sämre prestation

 • Konkreta tips för att bryta stress och skapa goda förutsättningar för prestation

 • Identifiera egna problematiska beteenden och välja mer hjälpsamma

 • Skapa en hållbar planering

 • Reglering av nervsystemet: lugna och reglera hjärnan och kroppens aktivitetsnivå för att använda sina resurser effektivt över dagen

 • Återhämtande aktiviteter

 • Mentala övningar

I alla upplägg ingår en blandning av föreläsning, konkreta tips och egna reflektioner. Men för att få till en förändring räcker det inte med information. Vi behöver även praktiskt öva på nya förhållningssätt. Därför ingår det alltid övningar - t.ex mindfulness, meditation i självmedkänsla, andnings- och kroppsövningar.

 

Efter workshopen har deltagarna med sig kunskap och verktyg som gör att de redan nästa dag kan reglera stress och veta hur de ska skapar återhämtning. Samt guida sig själva till hjälpsamma beteenden i svåra situationer.

Deltagarna får också med sig en PDF med tips på hur de kan jobba vidare på egen hand.

Namnlös design (14).jpg

Sofia är strukturerad och tydlig, noggrann i alla delar från förberedelser till genomförande, vilket gör att det känns helt tryggt för mig som deltagare.

Det är som om hon förkroppsligar medkänsla i sin uppenbarelse och sitt bemötande.

Sofia har en alldeles unik förmåga att göra det svåra lätt och inspirerande! Rekommenderar varmt hennes utbildningar!

Sofia är en kursledare med stor kompetens inom sitt område och har en behaglig framtoning, det känns som om hon lever som hon lär och jag kände mig trygg och omhändertagen av henne!

IMG-1547.jpg

Upplägg för er

Detta upplägg kan anpassas till olika tidsramar. Antingen vill ni ha en föreläsning på 1-1,5 timme. Eller en workshop på 2-3 timmar. Det går även att skapa ett upplägg på en heldag eller flera återkommande tillfällen. Ju längre tid vi har på oss ju fler av punkterna ovan går vi igenom och ju fler övningar får deltagarna testa.

 

Skicka en förfrågan så bokar vi ett telefonsamtal där ni får berätta om era önskemål och behov, så kommer vi överens om ett upplägg som passar er.

Exempel på tidigare kunder

Coop

Akademiska sjukhuset, Uppsala

IKEA

KTH

Jernhusen

Stockholms universitet

Karolinska Institutet

Sveriges Ungdomsmottagningar

Boris Design Studio

Vergenta

Socialtjänsten

Karlstads gymnasieskolor

bottom of page