top of page
hösten 2021 (1).jpg

Självomhändertagande

på jobbet för terapeuter

En endagars workshop för psykologer, terapeuter och andra som jobbar med terapeutiska samtal (kuratorer, coacher m.m).

Med leg. psykolog Sofia Viotti.

Workshopen ges för en hel arbetsgrupp ONLINE eller på plats.

Namnlös design (26).jpg

Att arbeta med människor som mår dåligt är ofta krävande. För att orka med och hålla på lång sikt så är det viktigt att vi vet hur vi ska ta hand om oss själva och få återhämtning.

Många terapeuter hamnar i negativa spiraler av press, oro, självkritik och stress. Det ökar risken för utmattning, men gör också arbetet mer belastande och jobbigt än det behöver vara. Den här workshopen har fokus på att ge dig praktiska verktyg för att bättre kunna ta hand om dig själv i ditt arbete.

Vi kommer arbeta med tekniker och övningar från compassionfokuserad terapi (CFT), mindfulness och yoga. Stort fokus ligger på praktisk träning.

Sagt om kursen:

Det var så härligt välgörande att ägna mig åt något som var bara för mig, men också en njutning i och med Sofias professionalism och hennes tydliga och strukturerade upplägg.

En ljuvlig upplevelse och en kraftig påminnelse om vikten av självomhändertagande för terapeuter.

Perfekt upplägg där fakta blandades med övningar på ett bra sätt.

Mer givande än jag hade förväntat mig över att den gavs digitalt. Jag har fått med mig konkreta övningar att ta med mig för mitt eget välbefinnande som psykolog och psykoterapeut.

 

Sofia är strukturerad och tydlig, noggrann i alla delar från förberedelser till genomförande, vilket gör att det känns helt tryggt för mig som deltagare. Det är som om hon förkroppsligar medkänsla i sin uppenbarelse och sitt bemötande.

Jag upplevde det som mycket mer hjälpsamt än jag hade trott över att det var via ZOOM. Det gjorde att jag kunde känna mig mer trygg, slapp fokusera på andra intryck och ta hänsyn till andra personer.

Under dagen kommer fokus ligga på att:

  • hitta sina egna problematiska mönster och jobba med förändring

  • planera sin dag på ett hållbart sätt

  • skapa balans mellan aktivitet och vila på jobbet

  • skapa förståelse för var förändring behöver ske: på individ- eller organisationsnivå

  • reglera nervsystemet och hitta vägar till återhämtning. Vi kommer jobba med kroppsrörelser, andningsövningar och mental träning i lugn, trygghet och medkänsla

  • hantera självkritik, stress och oro genom aktiv träning i självmedkänsla

Namnlös design (23).jpg

För vem?

Kursen är öppen för psykologer, psykoterapeuter, terapeuter, coacher, kuratorer och andra som jobbar med terapeutiska samtal.

För övriga yrkesgrupper se mer här.

Praktisk information

Tid: 9-16

Plats: Kursen körs online via zoom eller på plats. Vi kommer både ha storgrupp och diskussioner i mindre grupper.

Sofia_Viotti_Presentation_webb.jpg

Föreläsare

Leg. psykolog Sofia Viotti har skrivit två böcker om CFT. Den senaste: ”Utan press: om medkänsla, prestation och stress” har fokus just på hur ett förhållningssätt av medkänsla kan förändra vår relation till prestation och minska stress.

Sofia jobbar med klienter på egen mottagning, varav många kommer med stressproblematik. Hon föreläser även och håller kurser inom CFT, medkänsla, stress och hållbar prestation.

bottom of page