top of page
Lyssna på kroppen och dina känslor.jpg

Lyssna på kroppen och
dina känslor

Återkommer hösten 2023

En kurs på 4 tillfällen online

Delta live eller se inspelning i efterhand

Den här kursen är för dig som vill förstå dig själv bättre! 

Du kanske är van att söka svar i tankar och funderingar men upplever att du fastnar i tankesnurret.

Du kanske är nyfiken på att förstå mer om dina känslor och hur man utforskar dem i kroppen.

Du kanske önskar hjälpsamma tekniker för att reglera stress och ta hand om obehag.

Då är den här kursen för dig!

Mycket bra kurs som hjälpt mig att utforska hur jag kan landa i kroppen och stoppa andra ohjälpsamma strategier, framför allt orostankar. Bidrog till flera nya insikter vilket kom precis rätt i tiden för mig 🙏🏼

 

Kursen gav mig viktiga insikter om invanda strategier, både hjälpsamma och mindre hjälpsamma, och jag fick öva nya strategier som kan hjälpa mig att utforska känslor på ett nytt, mer öppet, nyfiket och ”lagom” sätt. Uppskattade de mer teoretiska inslagen i kombination med praktiska övningar där Sofia guidar på ett mycket fint och mjukt sätt.

 

Sofia är mycket pedagogisk och gör att upplägget med digital kurs verkligen fungerar. Jag som är för tillfället utmattad är i stort behov av övningar som inte känns stressiga och Sofias lugna och metodiska genomförande gjorde det verkligen möjligt att ta till mig kursen och de övningar vi fick utföra på ett givande sätt.

Skärmavbild 2021-10-11 kl. 14.54.22.png

Upplägg på kursen

Kursen hålls online. Du kan antingen vara med live vid alla eller några tillfällen, eller se dem i efterhand, eller både och.

 

Vid varje tillfälle introducerar jag dig till ett tema och sedan gör vi ett praktiskt program där du med kroppsrörelser från yoga och olika psykologiska metoder får utforska temat och utveckla förmågor inom dig själv.

 

Vi gör enkla rörelser som kan anpassas efter dina behov. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, men du behöver ha en yoga/träningsmatta och en filt.

Vi utforskar olika teman

Vi kommer under kursen röra oss inom olika teman och utveckla hjälpsamma förmågor. 

  • bli medveten om vad som händer inom dig 

  • reglera ditt nervsystem - hitta balans mellan att lugna och aktivera

  • få förståelse för invanda ohjälpsamma strategier som får dig ur balans

  • möta svåra känslor och att ta hand om obehag

Kursen är främst en upplevelsebaserad kurs där du lär dig genom din kropp. Teoriavsnitten är korta och enbart till för att sätta upplevelsen i ett sammanhang.

Härligt att prova själv, att göra samtidigt som vi fick information och förslag på olika fokus. Det var sköna enkla rörelser och tipsen med de olika fokus gav många aha-upplevelser. Jag uppskattar också det uppenbart mycket väl förberedda utförandet. Lugnt och fint. Tydligt och med eftertänksamt innehåll. Kul och bra!

 

En kick i min personliga utveckling. Upptäckte mönster i min personlighet jag inte varit medveten om.

 

En kurs som gav mig många nya insikter. Att jobba med yogan som leddes av Sofia där hon gav instruktioner var mycket kraftfullare än jag trodde innan. Jag tycker att upplägget med teori och praktik där jag jag sedan fick använda teorin i yogan var väldigt hjälpsam för att hitta mina känslor och strategier. Jag är förundrad över hur bra det fungerade. Sofia är väldigt kunnig och bra på att förklara och leda.

Praktisk info

Kursen hålls online via Zoom. Du kan delta live eller se klassen i efterhand eller både och.

Du får en inspelning av klassen samma dag och har tillgång till alla inspelningar till den sista oktober.

Datum och tid

4 tillfällen hösten 2023

Pris

1500 kr inkl moms.

Om du vill använda friskvårdsbidraget behöver du ett mer detaljerat kvitto än det du får automatiskt då du köper kursen. För att få det maila ditt kvitto till: ekonomi@viottipsykologi.se

Skärmavbild 2021-10-11 kl. 15.12.24.png
Sofia_Viotti_fram_WEBB_FB.jpg

Kursledaren

Jag som håller kursen heter Sofia Viotti och är legitimerad psykolog och yogalärare. Jag har skrivit två böcker om självmedkänsla, stress och inre hållbarhet. Jag föreläser om självmedkänsla, compassionfokuserad terapi och psykologisk hållbarhet i arbetslivet.

 

Jag tar även emot klienter på min privata mottagning i Stockholm inom terapimetoden ISTDP, samt har kortare coachande kontakter inom compassion, mindfulness och meditation.

Gör en intresseanmälan för att få veta när kursen släpps igen!

bottom of page